Age-Exchange / Min Historie Vores Historie

Et projekt der handler om at skabe forståelse og forbindelse mellem en gruppe unge og en gruppe ældre – der sammen gennemgår et forløb og skaber en forestilling baseret på deres møde og deres personlige historier og oplevelser.

Formålet med projektet er:

  • At skabe dialog mellem de forskellige aldersgrupper.
  • At adressere fordomme de to grupper har overfor hinanden.
  • At skabe en performance/visning som rækker ud til de forskellige aldersgrupper.
  • At vise hvordan teaterarbejde kan hjælpe med at skabe dialog og mellemmenneskelige relationer.

Konceptet blev udviklet og udført første gang i Californien 2006  som AGE-EXCHANGE i samarbejde mellem et gymnasium og et plejehjem. I 2015 blev det videreudviklet til “Min Historie – Vores Historie” i samarbejde mellem NVPRO og Odsherred Teater

 

 

 

Kære Helga.
Dit hold var i dag samlet i Svinninge til en lille evaluering…

At du fik ros er et understatement og her vil jeg godt tilføje når jeg ser tilbage fra starten og til de 2 fremførelser, at din planlægning af det hele med mulighed for små ændringer og tilføjelser undervejs har været helt enestående og meget velovervejet.

At så få alle os – det rå materiale – sat i gang, tøvende og til dels kluntet, men med en lydhør og venlig instruktion fik os til at slappe af og få det til at se ud af noget, som fik så meget fortjent ros. Det er din fortjeneste og flot gjort. Tænk blot at få mig til at hoppe og springe og Rasmus til at holde op med at grine – en hel bedrift!

Tak skal du have Helga. Det har været en fornøjelse. Håber vi ses igen
og mange venlige hilsener fra Jørn